Michal soomlaste andmete probleemist: juhtisime sellele juba ammu tähelepanu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Kristen Michal.
Justiitsminister Kristen Michal. Foto: Peeter Langovits

Kommenteerides regionaalministri tõstatatud probleemi, et kohalikud omavalitsused ei saa kätte Eestis kinnisvara omavaid soomlasi, ütles justiitsminister Kristen Michal, et justiitsministeerium juhtis sellele asjaolule tähelepanu juba viis aastat tagasi.

Regionaalminister Siim Kiisler pöördus välis- ja justiitsministeeriumi poole palvega leida lahendus probleemile, et kohalikud omavalitsused ei saa andmeid Eestis kinnisvara omavate soomlaste kohta.

«Justiitsministeerium juhtis juba 2007. aasta lõpus siseministeeriumi tähelepanu asjaolule, et Eesti ametiasutustel võib olla probleeme Eestiga seotud välismaalaste elukohaandmete kättesaamisega välismaal,» ütles justiitsminister Kristen Michal Postimehele. «Siseministeerium võttis toona teema teadmiseks.»

Ta lisas, et rahvastikuregister on siseministeeriumi haldusalas ja probleemi lahendamiseks vajalikke muudatusi saab teha siseministeerium.

«Kindlasti aga oleme valmis töökorras abi osutama siseministeeriumi headele kolleegidele,» sõnas minister. «Nagu oleme juba 2007. aastal probleemi märgates siseministeeriumile märku andnud, vajab valdkond arendamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles