Michal: noored on ammu valmis valimistel osalema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Peeter Langovits / Postimees

Noorte valimisea teemalise debati algatanud justiitsminister Kristen Michal leiab, et 16-aastased on ammu valmis valimistel osalema.

«Ma arvan, et see on selline idee, mis ei ole opositsiooni ja koalitsiooni vaheline, see on küsimus pigem sellest, et ühiskond ja Euroopa paratamatult demograafiliselt vananeb – kuidas me saame seda tasakaalustada ja tuua noori rohkem ühiskondlike otsuste juurde, et noored ei läheks hukka ja poliitika oleks tehtud ühiste väärtuste põhjal, mida juba varem antakse üksteisele üle,» rääkis Michal ETV saates «Foorum».

«Eks me kõik vananeme ja kui me ikkagi tahame, et ühiskonda juhitaks nendesamade väärtuste järgi ja soovime neid üksteist austavas ja mõistlikus debatis edasi anda, siis ma arvan, et see vanus ei ole kuidagi liiga noor,» leidis ta. «Ma arvan, et noored on ammu valmis neid valikuid tegema,» oli Michal veendunud.

Minister viitas ka varasematele põhiseadustele, mida vaadates on Eesti tema sõnul üldiselt valimisea langetamise suunas liikunud.

Michal võrdles noortele valimisõiguse andmist naistele valimisõiguse andmisega, mis saavutati alles 1948. aastal ning rõhutas, et ühiskonnale tuleb vaid kasuks, kui rohkem inimesi saab poliitilises debatis osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles