Eesti Interneti Kogukond: Eesti Interneti SA esimees peab tagasi astuma

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elver Loho Tallinnas Vabaduse väljakul MTÜ Eesti Interneti kogukonna poolt korraldatud ACTA lepingu vastasel miitingul.
Elver Loho Tallinnas Vabaduse väljakul MTÜ Eesti Interneti kogukonna poolt korraldatud ACTA lepingu vastasel miitingul. Foto: Peeter Langovits

Seoses 26. aprillil Eesti Ekspressis ilmunud artikliga Eesti Interneti SA (EIS) tegevuse kohta peab MTÜ Eesti Interneti Kogukond vajalikuks EISi juhatuse esimehe viivitamatut tagasiastumist, kuna sihtasutus on oma domeeniomanikele antud kulupõhise majandamise lubadust raskelt rikkunud.

Põhilise kriitikana näeb EIS oma sõnul korduvat avalikkusele valetamist, põhjendamatult kõrget domeenihinda, sihtasutuse rahade hoolimatut kulutamist, sõprade konkursivälist töölevõtmist ning asutuse nõukogu poolsete korralduste süsteemset ignoreerimist.

Lisaks on sihtasutus EISi väitel erinevate rahvusvaheliste organisatsioonide ees teeselnud kohalike internetikasutajate toetust oma tegevusele.

Nende ja teiste probleemidega seoses nõuab MTÜ Eesti Interneti Kogukond Eesti Interneti SA juhatuse esimehe viivitamatut tagasiastumist. Veebilehelt www.kogukond.org leiab põhjalikuma nimekirja Kogukonna etteheidetest EISi juhtimisele.

«Kui EISi juhatuse esimees avalikkuse survel tagasi ei astu, siis palume vastavat otsust kaaluda tõsiselt nõukogus ning domeeninduse eest vastutaval majandus- ja kommunikatsiooniministril, kes nõukogu liikmed määras,» ütles Eesti Interneti Kogukonna juhatuse esimees Elver Loho. «Meie soov on vältida olukorda, kus Marek-Andres Kauts ei astu tagasi ükskõik millise surve all ning jätkab kurnamissõda nõukogu, registripidajate, kogukonna, avaliku arvamuse ja oma töötajate vastu, kuni tähtsat rolli täitvast sihtasutusest on järel vaid tühi kest.»

MTÜ Eesti Interneti Kogukond on 2010. aasta oktoobris loodud ühing, mis kasvas välja domeenireformi kitsaskohtade vastasest võitlusest.

Hetkel 89-pealise MTÜ liikmete hulka kuuluvad eraisikud, internetiettevõtjad, teadlased, andmeturbe eksperdid, ajakirjanikud, üks Riigikogu liige ja paljud teised. Ühingu eesmärk on olla koostöökojaks kõigile internetikasutajatele ning mõjutada interneti arengusuundi laiema kasutajaskonna huvides. Liikmeks oodatakse inimesi, kes tahaksid interneti tuleviku osas kaasa mõelda ja kaasa rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles