Murdoch: mina ei teadnud nuhkimise kinnimätsimisest

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
News Corporationi tegevjuht Rupert Murdoch koos abikaasa Wendiga täna Londonis.
News Corporationi tegevjuht Rupert Murdoch koos abikaasa Wendiga täna Londonis. Foto: SCANPIX

Rupert Murdoch tunnistas täna, et tabloidi News of the World toimetuses mätsiti telefonide häkkimine kinni, kuid väitis, et teda ja tema meediaimpeeriumi teisi juhte sellest ei teavitatud.

81-aastane News Corpi juht ütles Londonis meediaeetika juurdlusel, et pidanuks juba varem algatama sisejuurdluse, et kindlaks teha õigusrikkumiste ulatus nüüdseks ilmumise lõpetanud lehes, vahendas AFP.

«Mul ei ole kahtlustki, et keegi, võib-olla oli isegi peatoimetaja, korraldas kinnimätsimise, mille ohvrid me olime ja ma pean seda kahetsusväärseks,» ütles ta Levesoni komisjonile.

«Arvan, et kõigile kõrgematele juhtidele anti valeinfot ja neid kaitsti seal toimuva eest,» märkis ta. «Ja ma süüdistan selles üht-kaht inimest, kelle nime ma ei tohiks nimetada, sest minu teada võidakse nad veel vahistada.»

Uurimist juhtiva kohtuniku Brian Levesoni küsimusele, miks ta juba aastate eest ilmnenud süüdistuste peale oma meediaimpeeriumi ühes edukaimas ajalehes midagi ette ei võtnud, vastas ta: «Pean ütlema, et ma ebaõnnestusin. See jääb plekiks minu mainele kogu minu ülejäänud eluks.»

Murdoch sulges NotW mullu juulis pärast seda, kui avalikkus sai teada, et tabloid oli häkkinud mõrvatud koolitüdruku Milly Dowleri telefoni. Skandaali järel kuulutasid reklaamiostjad tabloidile boikoti.

Murdochile kuuluvad muu seas Briti suurima tiraažiga ajaleht The Sun, The Times ja Sunday Times ning Ühendriikides Wall Street Journal ja New York Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles