298 uhiuut munitsipaalautot seisid viis aastat unustatuna parklas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Prius
Toyota Prius Foto: SCANPIX

Florida osariigi Miami-Dade'i maakonnavalitsus avastas, et neil on viis aastat parklas kasutamata seisnud 298 autot, enamik neist on 2006. ja 2007. aastal ostetud uued Toyota Priused.

Kohalik omavalitsus avastas autode olemasolu alles pärast ühe hispaaniakeelse ajalehe sellekohast artiklit ning võttis kohe nii paljud kui võimalik neist ka kasutusele.

Toyota Priuste garantii kehtib küll kuni kaheksa aastat või kuni 100 000 miili läbimiseni, kuid viis aastat Miami niiskuse käes seismist pole hübriidautode akudele kindlasti kasuks tulnud. Seega on ebaselge, kui kaua autod veel kasutuskõlblikuna püsivad, kirjutab Autoblog.

Omavalitsus üritab aru saada, kuidas nii paljude autode ära kaotamine üldse võimalik oli, ning seda seostatakse peamiselt mõne aasta taguste segaste aegadega, kui Miami-Dade'i maakonda juhtis Carlos Alvarez. Sel ajal tehti omavalitsuse rahadega palju küsitavaid tehinguid ning finantside suunamine kahtlastesse investeeringutesse oli ka üheks peamiseks põhjuseks, miks teda tagasi ei valitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles