Prokurör nõuab Kesküla mõrvas süüdistatavatele pikki vangistusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Maakohtus jätkus Kert Kesküla mõrvaprotsess.
Harju Maakohtus jätkus Kert Kesküla mõrvaprotsess. Foto: Peeter Langovits

Prokurör nõuab korvpallur Kert Kesküla mõrvas süüdistatavatele Edgarile 10- ja Nikolai Sokolovile 20-aastast vanglakaristust.

Prokurör Jüri Kasesalu nõudis täna Harju maakohtus jätkunud protsessil endise tuntud korvpalluri Kert Kesküla mõrvas süüdistatavatele meestele 10- ja 20-aastaseid vanglakaristusi.

19-aastasele Nikolai Sokolovile nõudis prokurör 20-aasta ning 17-aastasele Edgarile 10 aasta pikkust vangistust, mis on maksimaalne lubatud karistus alaealisele, sõnas maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Postimehele.

Mõrvale kaasaaitamises süüdistatavale neiudele nõudis prokurör kuue- ja nelja-aastaseid vangistusi.

Nikolai Sokolovi kaitsja Vladimir Sadekov leidis, et mehe süü tuleks hinnata mõrvast ümber tapmiseks ja mõista talle karistuseks miinimummäär ehk kuus aastat vangistust.

Alaealise Edgari kaitsja Leelo Viil palus süüdistusest välja jätta punkt, mis puudutab tapmist julmal või piinaval viisil ning mõista talle karistuse alla seaduses ette nähtud alammäära, mis on kaheksa aastat vangistust.

Jevgenia ja Elina kaitsjad Natalja Lausmaa ja Argo Küünemäe palusid kohtul kvalifitseerida süüdistus mõrvale kaasaaitamisest ümber grupiviisiliseks röövimiseks ning mõista tüdrukutele karistuseks 3-aastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Lausmaa ütles, et kui kohus peab vajalikuks mõista kuriteo varjamise eest karistuseks reaalset vangistust, tuleks määrata ainult šokivangistus.

Kannatanu esindaja nõudis aga tüdrukutele maksimumi ehk 8-10 aastat pikkust vanglakaristust, kuna nende osaluseta poleks kuritegu aset leidnud, kirjutas Õhtuleht.

Veel nõuab prokurör süüalustelt välja kohtukulude tasumist ja kannatanule hüvitise maksmist, mis kokku moodustaks ligi 15 000 eurot.

Prokurör toonitas ka, et kuna mõrvas süüdistatavad on väljakujunenud retsidiivse käitumisega, siis ei piisa neile šokivangistuse kohaldamisest.

Harju maakohus kuulutab otsuse 10. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles