Mälksoo: asutusi pole mõtet liita vaid kärpimise eesmärgil

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mälksoo.
Lauri Mälksoo. Foto: Artur Sadovski

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse (RKK) nõukogu esimees Lauri Mälksoo ütles, et keskus on Eesti Välispoliitika Instituudiga (EVI) ühinemisest huvitatud, kuid see ei peaks toimuma iga hinna eest.

Eesti Välispoliitika instituudi ja kaitseuuringute keskuse ühendamiseks moodustatakse töögrupp, mis arutab, mida ühinemine reaalselt kaasa toob, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kahe mõttekoja ühendamist on varem põhjendatud välispoliitika instituudi kehva eelarvega, kaitseuuringute keskuse eelarve on umbes 800 000 eurot aastas, välispoliitika instituudi oma aga peaaegu kümme korda väiksem.

Lauri Mälksoo sõnul oleks hea, kui julgeoleku-, välis- ja kaitsepoliitika uurimisega tegelevaid riigi poolt toetatavaid institutsioone oleks Eestis rohkem kui üks, sest see annaks arvamuste paljusust.

«Ainus probleem on selles, et riigil ei tundu olevat piisavalt raha, et mitut edukalt ülal pidada ja eriti just rahapuudus näibki vaevavat välispoliitika instutuuti, selle ühinemise väljakutse olekski vast see, et seda ei ole mõtet teha ainult kärpimise eesmärgil, seda on mõtet teha, kui mingil määral tekib teistsugune sünergia sellest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles