Lauristin: Eesti vajaks noorte perede kriisitoetust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevanker..
Lapsevanker.. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Sotsioloog Marju Lauristin tõdes hiljutises intervjuus, et laste heaolu tähendab ka seda, et vanematele peavad olema loodud vastavad tingimused.

«Kujutame ette, et lapsevanemad jäävad tööta. Meil ei ole seda, mis on enamikus riikides – töötuks jäämise korral makstakse lapsevanematele lisatoetusi, mis võimaldavad lastel jätkata korralikult koolis ja ringides käimist,» rääkis Lauristin Õhtulehele.

«Kui äkki on üks lapsevanem või – hoiaks jumal! – mõlemad töötud? Meil laste kriisitoetust pole. Selle peale pole isegi mõeldud ja seda pole ka nõutud,» tõdes Lauristin ja lisas, et just noored pered on praegustes tingimustes löögi all.

«Me oleme üks väheseid maid, kus pole õnnetus- ja kutsehaiguskindlustust. Tööõnnetuste poolest oleme aga jälle tšempionid,» ütles Lauristin.

Tallinna linnavalitsus avalikustas hiljuti statistika, mille kohaselt kasvas toimetulekutoetusest elatuvate laste arv jaanuaris ligi 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles