ERRi nõukokku lähevad Uudelepp ja Nõgene

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Väino Silm

Riigikogu kultuurikomisjon tegi ettepaneku nimetada rahvusringhäälingu nõukokku uued liikmed, kes vahetavad välja viis aastat ametis olnud nõukogu liikmed.

Ringhäälingunõukokku valiti Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees Mart Luik, teater Vanemuine juht Paavo Nõgene ning meediaekspert Agu Uudelepp, samuti jätkab tööd investeerimispankur Rain Tamm, ütles kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas Postimehele.

Kuna nende ametisoleku 5-aastane tähtaeg sai täis, lahkuvad nõukogust senine esimees Hagi Šein, Ela Tomson ja Andres Jõesaar.

Klaas ütles, et uued liikmed valiti fraktsioonide ja erialaorganisatsioonide ettepanekul. Komisjonile laekus kaheksa kanditaati, kellest salajasel hääletamisel valiti välja neli.  Eelnõu antakse Riigikogule üle sel kolmapäeval. Komisjoni ettepanek on panna eelnõu riigikogu täiskogu päevakorda esimeseks lugemiseks teisipäeval, 8. mail ja eelnõu esimesel lugemisel otsusena vastu võtta.

Lisaks neile kuuluvad rahvusringhäälingu nõukogusse riigikogu liikmed Jaak Allik, Igor Gräzin, Priit Sibul ja Priit Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles