Leisi vald soovib Angla tuulikute juurde kiiruspiirangut

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa tuulik. Pilt on illustratiivne.
Saaremaa tuulik. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla

Ajendatuna Angla küla elanike pöördumisest taotleb Leisi vallavalitsus teedevalitsuselt liikluse kiiruspiirangu 70 km/h kehtestamist Angla tuulikute piirkonnas.

Kirjas Lääne teedevalitsuse Saaremaa esindusele teatab Leisi vald, et kiiruspiirangu taotlus on põhjendatud eelkõige suveperioodil seoses Angla tuulikutekompleksi suure külastatavusega, kirjutas Oma Saar.

Turismibusside parkimine tuulikute vastas tee ääres piirab nähtavust, liiklusohtlikkust suurendavad ka nõuetekohaselt väljaehitamata Angla bussipeatus ja samas asuvad teeristid (ristumine Angla–Koikla teega, Angla külast ja vähikasvanduse poolt suubuvad teed).

«Oleme varemgi tähelepanu juhtinud liiklusohtlikkusele Angla bussipeatuse piirkonnas ja teinud ettepaneku bussipeatuse taskute väljaehitamiseks,» osutab Leisi vallavalitsus oma kirjas.

«Arvestades praegust teehoiu rahastamist riigi poolt, ei ole sellised suuremad tööd lähiaastatel ilmselt reaalsed, küll aga palume veel kord kaaluda liikluskiiruse piirangu 70 km/h kehtestamist antud piirkonnas,» öeldakse kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles