Füsioterapeut: nägin Dale Oenit vahetult enne tema surma, kõik oli korras

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Dale Oen
Alexander Dale Oen Foto: SCANPIX

Norra ujumiskoondise füsioterapeut Christer Kjølholdt kohtus Alexander Dale Oeniga vahetult enne seda, kui 26-aastane noormees elutuna vannitoast leiti.

Kjølholdti sõnul polnud ühtegi märki, mis näidanud, et mullu suvel 100 m rinnuliujumises Norra läbi aegade esimese ujujana MM-kulla võitnud Dale Oeniga on midagi valesti.

USAs laagris olnud Dale Oen leiti esmaspäeva õhtul vannitoast kokkukukkununa, kui kaaslased läksid uurima, miks ta nii kaua duši all on olnud. Paraku ei andnud noormehe elustamiskatsed tulemust. Dale Oen leiti kohaliku aja järgi kell 19.50 ning kell 21.00 tunnistati ta surnuks.

«Nägin Alexit viis minutit enne seda kui ta duši alla läks. Kõik oli täiesti normaalne, ta käitus täiesti tavaliselt ega tundnud end halvasti,» rääkis täna koos koondisega Norrasse naasnud Kjølholdt Dagbladetile. «Tegelesin temaga poole kaheksani, ta oli tavapärases tujus, tegi nalja, nagu alati. Polnud mingit märki sellest, et varsti on ta surnud…»

«Andsime endast kõik, mis võimalik, aga me ei suutnud enam Alexi elu päästa,» lisas Kjølholdt.

Kuigi algselt oli ajakirjanikele teada antud, et ujujad ei soovi meediaga suhelda, otsustas Dale Oeni treeningpartner Aleksander Hetland siiski kommentaare jagada.

«Väga kummaline on tagasi olla, mul pole enam treeningpartnerit. Meil olid suveks suured plaanid, aga nüüd võtan päeva korraga, kuid kavatsen siiski alustatut jätkata,» sõnas Hetland. «Alex oli laagris väga positiivne ja heas hoos, ta tõukas mind tagant ja mulle tundus, et mina tegin sama ka temaga.»

Esmaspäeval käisid Hetland ja Dale Oen koos golfi mängimas ning viimane asi, mis nad koos tegid, oli golfiväljakult hotelli sõitmine. «Nõustusime, et see oli väga vinge päev. Kõik oli korras, aga see jäi viimaseks korraks, kui me rääkisime,» lausus Hetland. «Alex nautis laagrit ja oli kuni lõpuni õnnelik. Ta ei kannatanud, tal polnud kuskilt valus, ta oli õnnelik.»

«Kaks päeva tagasi mõtlesin, et see on mu elu parim treeninglaager. Treenisin kogu aeg koos Alexiga, ta õpetas mulle asju, mida ma ei teadnud, tänu temale olen kõvasti arenenud,» jätkas Hetland.

29-aastane Hetland tunnistas, et sõbra ootamatu surm on talle väga raskelt mõjunud. «See käib lainetena. Olen paar korda lihtsalt nutma puhkenud, mõnikord aga tundub, et tegelikult seda ei juhtunud,» rääkis Hetland. «See on väga raske olnud, aga kuna meil on väga kokkuhoidev tiim, saame koos sellest ükskord üle.»

Hetlandi käest küsiti, kas ta kavatseb ise ikka jätkata või on ta mõlgutanud ka loobumismõtteid. «Olen selle peale palju mõelnud ja jõudsin järeldusele, et pean jätkama seda teed, mida Alexiga koos alustasime ja rakendama tema õpetusi,» nentis Hetland. «Viimane asi, mida Alex tahaks, oleks see, et ma lihtsalt alla annaksin. Alex oli maailma parim ujuja, mul on au, et sain temaga koos treenida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles