Teistmoodi talgud: külauudiste portaali otsitakse kaastöölisi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylauudis.ee
Kylauudis.ee Foto: Kylauudis.ee

Võrumaal Suure Munamäe nõlval toimuvad pühapäeval portaali kylauudis.ee vabatahtlike kaastööliste leidmise ja koolitamise talgud.

Talgujuht Elina Allas rääkis, et kylauudis.ee portaali tegevus sai alguse mõne aasta eest «Teeme ära» talgutelt, kui loodi Eesti Kodanikuajakirjanduse Selts.

«Kuna seltsi üks suurimaid ettevõtmisi on olnud portaali kylauudis.ee asutamine, siis otsustasime, et nüüd võiks teha teistsugused talgud,» seletas Allas. «Külauudis vajab rohkem vabatahtlikke toimetajaid.»

Nii toimub Suure Munamäe jalamil värskes õhus kokkusaamine, kus kuulatakse ettekandeid, suheldakse ja vahetatakse kogemusi.

«Vaatame, kui palju huvilisi kokku tuleb ja natukene koolitame neid ajakirjanduslikult,» rääkis Allas. «Ootame sinna avatud meelega ajakirjanduslike huvidega inimesi, kes tahaksid anda oma panuse kodanikuajakirjandusse. Ilmselt ei tasu tulla neil, kes on niigi ajakirjanduslike tööde alla mattunud – nendel sellist energiat ei jagu, et vabatahtlikult panustada.»

Allase sõnul võiksid tulla ka inimesed, kes pole ajakirjandusega seotud, kuid tunnevad, et tahavad kuidagi kaasa lüüa ja oma häält kuuldavale tuua.

«Kõikidelt koolitatavatelt toimetajatelt otsest kirjutamist me ei ootagi, vaid nemad peaksid olema need, kes panevad postkasti saabuvad uudised üles,» selgitas Allas. «Aga ootame ka kõigilt teistelt inimestelt lihtsalt lugusid külade teemadel, uudised ja arvamusavaldusi.»

Allas rääkis, et portaalil lugejaid jätkub ja paljudele meeldib see, et tegu pole äriprojektiga. Kylauudis.ee eesmärk olevat rääkida nendest teemadest, millest peavoolumeedia ei kirjuta. Samas üritatakse vältida poliitikaga seotud teemasid.

6. mail toimuvatele talgutele saab end registreerida siin. Üldine talgupäev toimub 5. mail ning ennast või talguid saab registreerida «Teeme ära» koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles