Mihkelson: suurkriis tabaks valusaimalt väikeriike

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Poliitik Marko Mihkelsoni sõnul kannatavad maailmasüsteemi suurema murdumise korral enim väikeriigid.


«Eesti ja kogu maailm on viimaste aastakümnete tõsiseimas kriisis. Kahjuks ei puuduta see üksnes majandust, vaid ka rahvusvahelist süsteemi tervikuna,» kirjutas IRLi liikmest riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni juht Mihkelson oma blogis.

«Kui peaks toimuma maailma suurem murdumine, siis kannatavad kõige rohkem just väikeriigid. Suurteks väljakutseteks saame olla valmis aga siis, kui me sisemiselt oleme suutelised alla suruma egoistlikud ambitsioonid ning unustama lühiajalise populismikasumi.»

Mihkelson kiitis täna avalikustatud Eesti ühishuvi ja koostöö deklaratsiooni, lisades, et tähtis on teadmine, et meie ees seisvad väga keerulised ajad on kergemini ületatavad üksnes koosmeele, vastutustunde ning tunnetatud ühishuvi olemasolul.

«Alternatiiviks oleks sisemine ebastabiilsus ja riigi julgeoleku tõsine ohtuseadmine.»

Samuti on tema sõnul tähtis mitte sumbuda kunstlikku isolatsiooni või luua illusioone protektsionismist kui abimeetmest.

«Eesti edu sõltub paljuski välistest teguritest. Mida paremini suudab Euroopa ja sealhulgas meie lähim naabrus kohanduda uute väljakutsetega, seda edukam on ka Eesti võime kriisist valutumalt üle saada. Seepärast on tähtis ka koostöö ja ühishuvi järjekindel tugevdamine meie partnerite seas.»

Täna avalikustatud Eesti ühishuvi ja koostöö deklaratsioon pakub seitse punkti praegusest majanduskriisist väljumiseks, soovitades muuhulgas edendada eestimaist ja loobuda süüdlaste otsimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles