Tulekahju määras ettevõtja võlgadesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng hävitas noore pere ettevõtte, mille alustuseks oli võetud laen.
Põleng hävitas noore pere ettevõtte, mille alustuseks oli võetud laen. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud reedel puhkes Halliste vallas Kaarli külas põleng, milles hävis äsja asutatud autoremonditöökoda.


Õnnetusest teatati Lõuna-Eesti häirekeskusele kell 16.29 ning kui päästjad kohale jõudsid, põles kõrvalhoone lausleegiga. Päästjad hoidsid ära tule leviku eluhoonetele ning kustutasid põlengu lõplikult kell 19.20.



Tulekahjus hävis kunagi aida, küüni ja kuivatina kasutusel olnud kõrvalhoone, millest osa oli ehitatud remonditöökojaks ja teine osa suveelamuks. Töökotta põles peale seadmete sisse maastikuauto.



Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et tuli oli tõenäoliselt alguse saanud metallkorstnast, mis oli viidud läbi töökoja vahelae ja katuse, kuid oli neist tulekindlalt isoleerimata. Kütmisel süttis laastualusega eterniitkatus.



Hoone kuulus Milvi-Laine Hundile ja sinna oli töökoja rajanud tema lapselaps Jaanus Pitk, kes tahtis ettevõtjana alustada autode remontimist.



«Kahe nädala eest sai töökoda valmis ja nüüd põles kõik maha,» lausus Jaanus Pitki ema Aili Pitk. Tema sõnul läksid peale remonti toodud auto tuleroaks kompressor, keevitusaparaat, pesurid ja värvipritsid. Tekkinud kahju on umbes poolteist miljonit krooni.



«Mu poeg ja tema abikaasa on mõlemad töötud. Jaanus võttis ettevõtluseks pangalaenu ja on nüüd kõigest ilma,» rääkis Aili Pitk.



Sisse põlenud vara oli kindlustamata. Ema avaldas kartust, et poja pere jääb võlga tasudes ka korterist ilma. Hätta sattunud pere ootab headelt inimestelt annetusi Aili Pitki kontole 1101366969 Swedbankis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles