Mikser: valitsuspartei juhi koht ongi valitsuses

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar annab IRLi uuele juhile Urmas Reinsalule üle legendaarse peaministrikohvri.
Mart Laar annab IRLi uuele juhile Urmas Reinsalule üle legendaarse peaministrikohvri. Foto: Andres Haabu

Opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide liidri Sven Mikseri hinnangul on Urmas Reinsalu valimine kaitseministri kandidaadiks IRLilt igati loogiline, sest valitsuserakonna esimehe koht ongi ministrina valitsuskabinetis.

«See on sama loogiline kui see, et opositsioonierakonna esimees on parlamendi liige,» ütles Mikser Postimehele.

«Eelnev ekspertiis vastavas valdkonnas oleks valitsuses kindlasti abiks, aga pikalt poliitikas olnuna saab ministriametis ka ilma hakkama,» ütles Mikser kommentaariks Reinsalu varasemale napile kokkupuutele riigikaitse valdkonna ja julgeoleku küsimustega.

«Mina omal ajal olin enne kaitseministriks saamist riigikogu IX koosseisus pikalt väliskomisjoni liige, olin julgeolekuküsimustega seetõttu kokku puutunud, Urmas Reinsalu on nüüd riigikogus olnud väga lühikest aega riigikaitsekomisjonis,» tõdes Mikser.

«Tema puhul on kindlasti raske viidata varasemaile seisukohtadele, aga loodetavasti kiiresti kuuleme neist tema seisukohtadest,» avaldas opositsiooni juhtpoliitik lootust.

«Eelarveressursi pärast ei tule kaitsevaldkonnas kindlasti nii tuliselt võidelda,» sõnas Mikser, viidates faktile, et kaitsekulutuste tõstmine 2 protsendile riigieelarvest on koalitsioonileppesse kirja pandud.

«Sotsiaaldemokraatide jaoks on kindlasti üks oluline teema meie välismissioonide veteranide sotsiaalsete garantiide temaatika, palju on viga saanud missiooniveterane,» meenutas Mikser.

Sven Mikser oli veel Keskerakonda kuuludes kaitseministriks Siim Kallase juhitud Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuses aastail 2002-2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles