Mobiilihiiud panustavad tarkvaraärile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilitööstuse kogunemise Mobile World Congress avamine Barcelonas.
Mobiilitööstuse kogunemise Mobile World Congress avamine Barcelonas. Foto: AFP / Scanpix
Barcelonas vastalanud mobiilitööstuse kogunemisel Mobile World Congress teatasid suured mobiilitootjad plaanidest avada lähiajal Apple`i AppStore`iga sarnased online-tarkvarapoed.

AppStore on koht internetis, kus iPhone`i kasutajad saavad alla laadida erinevaid programme muutmaks oma telefon tavalisest isikupärasemaks. Seni on pood üpris edukas olnud ja pannud konkurendid Apple`ile kadedaid pilke heitma, kirjutas Reuters.

Sellest kannustatuna ütles Nokia Barcelonas, et Ovi nime all jõuab tarkvara- ja muusikapood üheksas riigis kasutajateni veel selle aasta mais. China Mobile plaanib sarnase asjaga hakkama saada aasta jooksul.

Kindlat tähtaega teatamata käisid veksli välja veel LG Electronics, Orange, Samsung Electronics ja Research in Motion.

Uuringufirma Strategy Analytics ennustuste järgi kasvab mobiiltelefonide sisu täiendamiseks mõeldud mängude, helinate, taustapiltide ja muu sarnase müük tänavu 18 protsendi võrra 67 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles