Reps muretseb külmetavate saadikute pärast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlane Mailis Reps soovis tänasel istungil teada, miks on riigikogu saal nii jahe, et saadikud peavad kasukates istuma.

Keskfraktsiooni liige Mailis Reps küsis täna parlamendi aseesimehe Kristiina Ojulandi käest, kas juhatus saaks midagi ette võtta, kuna istungisaal on liiga jahe ja paljud saadikud istuvad seal kasukatega.

Riigikogu pressitalituse teatel arupärimiste üleandmise ajal ühtegi saadikut üleriietega saalis ei viibinud. Küll olid Reformierakonna saadikutel kaelas kollased «Ma armastan...» kampaania sallid.

Riigikogust kinnitati, et nagu varem teatatud, keeratakse Toompeal kokkuhoiu tõttu küte nädalavahetuseks ja öiseks ajaks maha ning hoone on veidi jahedam, kuid seda aega pole pikendatud.

Riigikogu oli tänase istungi alguses ebatavaliselt elevil, Keskfraktsioon andis üle kümmekond arupärimist ning nende üleandmise ajal sumises saal valjult.

Istungit juhatanud Kristiina Ojuland pidi riigikogulasi korduvalt manitsema. Arupärimiste üleandjad aga ei suutnud etteantud ajast kinni pidada ning ka neid tuli istungi juhtajal korduvalt korrale kutsuda. Ka eelnõu arutelude ajal ei suutnud keskerakondlased ettenähtud ajast kinni pidada ja Kristiina Ojuland teatas, et edaspidi lülitakse saadiku mikrofon kõneaja lõppedes lihtsalt välja.

Istungi ajal kurtis Evelyn Sepp, et saalis tööd teha ei saa, kuna seal pole netiühendust.  Ojulandi sõnul netiühenduse puudumine tööd ei häiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles