Maag: Pere ostmine oleks meie imagole halvasti mõjunud

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pere tootmine.
AS Pere tootmine. Foto: Henn Soodla

Maag Grupi üks omanikest Roland Lepp sõnas, et üks põhjuseid, miks Rein Kilgi Pere ASi ei ostetud oli see, et tehing oleks Maagi imagot negatiivselt mõjutanud.

«Kui üldse midagi teeme, siis jälgime väga piinlikult seda, et võlausaldajad oleksid kaetud, et ei ole halba maiku juures. Üks põhjustest oli, et kartsime imago pärast,» sõnas Lepp.

Viimase sõnul pakkus Kilk firmat enne neile, kuid siis sõlmiti rendileping seadmete kasutamiseks külmutatud pagaritoodete valmistaja OÜ Nordhausiga.

«Me ei oleks kindlasti sellist diili teinud,» ütles Lepp, lisades, et kui nemad oleksid ostnud, oleksid üle võtnud võlad ja töötajad.

«Vaatasime äri vaatevinklist, et kui palju tuleb sinna investeerida, palju on sel tuelvikku ja palju oleks süngergiat meie ettevõtmistega,» rääkis Lepp, märkides, et ei leitud piisavalt põhjuseid tehingu tegemiseks.

Leping Nordhausiga annab viimasele õiguse kasutada Pere ruume ja seadmeid, kuid ettevõttel pole kohustust tasuda Pere võlgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles