Tšetšeenias müüakse viina vaid hommikuti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: SCANPIX.

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuva islamiusulise Tšetšeenia territooriumil tugevdatakse võitlust joomarlusega ning nüüdsest võib kohalike võimude korraldusel kangeid alkohoolseid jooke vabariigis müüa vaid kahel tunnil päevas.


«Ma kirjutasin täna alla ukaasile, vastavalt millele realiseeritakse alkohoolseid produkte Tšetšeenia vabariigi territooriumil hommikuti kella kaheksast kümneni,» kinnitas Moskvast võimule aidatud president Ramzan Kadõrov tänasel valitsuse istungil, teatas Interfax.

«Kõne all on alkohoolsed tooted, mis sisaldavad piiritust 15 ja enam protsenti,» lisas ta. «Ma loodan, et see ja teised meetmed võimaldavad märgatavalt alandada alkoholi tarbimist Tšetšeenia vabariigi territooriumil.»

Kadõrovi sõnul on võitlus alkoholismi ja narkomaaniaga sama aktuaalne kui võitlus relvastatud bandedega, sest joomise tõttu juhtuvad liiklusõnnetused ja hukkuvad inimesed - «isa tapab poja, poeg tapab isa, lapsed kasvavad üles heidikute perekondades,» tõi ta näiteks.

«Minu korraldusel läbi viidud kontroll tõi päevavalgele terve rea rikkumisi alkoholimüügiõiguse litsentside jagamisel. Selle asemel, et võidelda joomarlusega, vaatavad inimesed vahetevahel sellele läbi sõrmede ning sellele tuleb teha lõpp,» rõhutas Tšetšeenia liider, kes enda sõnul ei sa aru sellest, miks alkoholismi ei suhtuta sama karmilt kui narkomaaniasse, ehkki see on kogu Venemaal üks tõsisemaid probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles