Maripuu järglaseks võib tõusta Urmas Klaas

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Peeter Langovits

Postimees.ee andmetel võib tõusta uueks sotsiaalministriks reformierakondlasest riigikogu liige Urmas Klaas.


Postimees.ee andmetel on Reformierakond selekteerinud välja ühe kandidaadi, kes esitatakse suure tõenäosusega neljapäeval kell 15 algavale partei juhatuse erakorralisele koosolekule. Enne koosolekut peab kandidaadiga põhjaliku jutuajamise ka peaminister Andrus Ansip.

Parteiliikmed ei soovi siiski pead pakule panna ja ühtki nime lõplikult kivisse raiuda, viidates, et enne juhatuse koosoleku lõppu võib veel nii mõndagi juhtuda.

Minister riigikogust

Klaasi kandidatuur sobib hästi kokku Reformierakonnas juurutada üritatava põhimõttega, et uus minister leitakse erakonna riigikogu fraktsioonist.

Paljus just sellest loogikast lähtuvalt on varem meedias ja kuluaarides spekuleeritud uue ministri kandidaadi osas just nimelt riigikogu liikmetega.

Ühe reaalsema kandidaadina on välja käidud näiteks endine Paide linnapea Tõnis Kõiv, kuid aktiivsemalt on spekuleeritud ka teise parlamendi sotsiaalkomisjoni kuuluva oravaparteilase, Taavi Rõivase nimega, kes kumbki on eitanud ambitsiooni Maripuult portfell üle võtta.

Nimede paraad

Vähem on mainimist leidnud teisedki riigikokku kuuluvad reformierakondlased, näiteks fraktsiooni esimees Keit Pentus ja aseesimees Peep Aru. Läbi on käinud ka Ivi Eenmaa ja Tatjana Muravjova nimi.

Ühe tugevama riigikogu-välise kandidaadina on nähtud come-backi tegemas ka endist sotsiaalministrit Toomas Vilosiust, kelle kohta on aga märgitud, et ta on liiga tark selleks, et riskantset ametikohta vastu võtta.

Põlvast riigikokku

Ajaloolase haridusega Urmas Klaas on enne riigikokku pääsemist tuntust kogunud Põlva maavanema ja Postimehe peatoimetajana, olles enne olnud Postimehes ka muudel vastutavatel ametikohtadel. Riigikogus juhib Klaas majanduskomisjoni.

Kuluaarides on spekuleeritud ka selle üle, et Urmas Klaas võis nõustuda sotsiaalministri ametikohaga, kuna see annaks talle võimaluse saada edaspidi valimistel kõrgemat kohta erakonna kandidaatide nimekirjas.

Praegune sotsiaalminister Maret Maripuu astub ametist tagasi saabuval esmaspäeval, 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles