Porsche plaanib Mercedes-Benzi E-klassile konkurenti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche Pajuni prototüüp.
Porsche Pajuni prototüüp. Foto: mylot.com

Saksamaa ajakirja Auto Bild andmeil plaanib Porsche valmistada uue sedaani, mis asuks mudelivalikus allpool Panamerat ja hakkaks konkureerima Mercedes-Benzi E-klassiga.

Ajakirja teada kannab sedaan hetkel koodnime Pajun, tootmisvalmis peaks auto olema 2017. aastaks ja hinnad peaks algama 65 000 eurost, vahendab What Car?.

Porsche uuest sedaanist on ka varem kuulujutte olnud. Möödunud aasta septembris väitis ajakiri Car, et Pajunist on oodata ka kupee- ja kabriolettversioone. Mootorivalikusse pakuti toona välja 550-hobujõulist V6, 600-hobujõulist V8, pistikhübriidi ja Audilt pärinevat diiselmootorit.

Loodetavasti muudab Porsche uue sedaani nime enne kui see tootmisesse jõuab. Näiteks korea keeles tähendab see meretoidu pannkooki, soome keeles paju ja walesi keeles Cajunit, mis oli varem Saksamaa autotootja uue crossoveri nimi Macaniks muutmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles