Ohvri pereliige viskas Breivikit kohtusaalis kingaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norra massimõrvari Anders Behring Breiviki Utøya saare veretöö ohvri perekonnaliige lennutas täna kohtusaalis kinga süüaluse poole, röökides: «Mine põrgu, mõrtsukas!».

King tabas kaitseadvokaati, kuid viskaja teenis ära aplausi ning tema tegu tõi pisarad nii mõnegi saalisviibija silma. Istung katkestati mõneks ajaks.

Kingaheitja oli iraagi päritolu mees, kelle vend oli üks Behring Breiviki 69 ohvrist möödunud aasta 22. juulil Utøya saarel. Turvamehed vaigistasid teda ja viisid ikka veel inglise keeles «mine põrgu» karjuva mehe saalist välja.

Tegemist on esimese tõsisema vahejuhtumiga 16. aprillil alanud kohtuprotsessil 33-aastase paremäärmuslasest massimõrvari üle.

Pihta saanud advokaat Vibeke Hein Bæra ütles, et õnneks oli see kõigest king.

Oslo kohtus jätkub täna Breiviki ohvrite lahkamisraportite ülevaatamine ja tunnistajate küsitlemine, vahendab Reutersi video. Koroneri väitel oli massimõrvari ohvri keskmine vanus 18 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles