Uputuse põhjuseid hakkab uurima komisjon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus Laagna teel.
Uputus Laagna teel. Foto: Raigo Pajula

Reedese tööpäeva lõpuks ei saanudki selgeks, millest oli tingitud hommikune üleujutus Laagna teel.


Esmaspäeval koguneb Tallinna kommunaalametis komisjon, mis hakkab õnnetust analüüsima. «Üleujutus Laagna tee alguses oli seotud Ülemiste liiklussõlme sadevoolukollektori ehitustegevusega, mistõttu Kadrioru suunalises sadeveekollektoris olid vooluhulgad tööde teostamise tehnoloogilise vajaduse tõttu tavapärasest suuremad. Sadeveekollektori kaevust läbi pinnase väljapressinud vesi ja sellega kaasa tulnud liiv ja kruus ummistasid Laagna tee sademevee kanalisatsiooni restkaevud, mis takistas vee äravoolu tänavalt,» rääkis kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Ka Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp arvas, et üleujutus oli tõenäoliselt tingitud Ülemiste ristmiku uue sademevee kollektori ehitustöödest. «Kollektor ei suutnud koheselt vastu võtta suurt hulka vett ning üleujutusest tingitud kivide ja pinnase vool ummistasid Laagna teel olemasoleva süsteemi restkaevud,» ütles Topp.

Ülemiste sadevete torustiku rajamisega tegeleb Merko Ehitus Eesti. Ettevõtte juhatuse liige Andres Agukas selgitas, et firma ehitab praegu küll Ülemiste sadevete torustikku ja kanalit läbi Kadrioru pargi Tallinna lahte, kuid uus torustik ei ole veel ühendatud. Seetõttu voolab sadevesi Ülemiste kandist ja Sikupillist ikka veel mööda vanu ja suhteliselt väikese läbimõõduga torusid.

Eile hommikul tuli korraga taevast alla suur kogus sademeid, mistõttu ei suutnud vana torustik kogu vett vastu võtta ning Lasnamäe nõlval purskas vesi kaevudest lihtsalt välja ja voolas alla Laagna teele. Seetõttu moodustuski Gonsiori ja Vilmsi tänava vahelisel teelõigul korralik järv.

«Sisuliselt oli seal paljude asjade koosmõju,» ütles Agukas. «Ülemiste ülevool toimib ju kogu aeg, aga täna hommikul tuli ikka korralik vihmavaling, mis lõi korraks torud kinni. Merko ei saa sinna midagi parata, et Tallinnas nii väikesed torud on. Kui uus toru läbi Kadrioru sügiseks valmis saab, siis läheb olukord paremaks,» lubas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles