USA filminäitleja õemees tunnistati süüdi kolmikmõrvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Balfour.
William Balfour. Foto: SCANPIX

USA vandekohus tunnistas eile Oscariga pärjatud Jennifer Hudsoni õemehe süüdi filminäitleja ema, venna ja õepoja tapmises.

Hudsoni õemeest William Balfouri süüdistati pereliikmete tapmises 2008. aasta oktoobris ja oma seitsmeaastase kasupoja laiba peitmises eesmärgiga varjata oma kuritegusid.

Hudsoni 57-aastane ema leiti tapetuna põrandalt ja 29-aastane vend Jason voodilt nende Chicagos asuvas kodus. Kolm päeva hiljem leidis politsei varastatud autost näitlejanna noore õepoja laiba.

«Süüalust ajas edasi tema kinnisidee, tema armukadedus. Ta ütles oma naisele pidevalt, et kui sa mu maha jätad, siis ma tapan su. Ma tapan su. Kõigepealt tapan su pere ja sina oled viimane, kes sureb,» rääkis prokurör Jennifer Bagby vandekohtule.

Hudson ja tema õde nutsid korduvalt, kui vandekohtule näidati mõrvapaigast tehtud jubedaid fotosid. Näitlejat on kohtuprotsessil saatnud tema kauaaegne sõber ja profimaadleja David Otunga.

Hudson on tunnistanud, et Balfouri naitumine tema õega ei meeldinud perekonnas õieti kellelegi.

«Meile ei meeldinud, kuidas ta teda kohtles ja meile ei meeldinud, kuidas ta kohtles mu õepoega,» tunnistas 30-aastane näitlejanna.

Mitmed kohtuprotsessil osalenud tunnistajad olid varemalt seadusega pahkuksis ja tunnistasid, et Balfour tegeles väiksel viisil narkoäriga. Advokaat Amy Thompson üritas kaitses rõhuda sellele, et politsei ei uurinud piisavalt hoopis Jason Hudsoni seoseid uimastikuritegevusega ja kohtles algusest peale Balfouri, kui ainsat kahtlusalust.

«Nad otsustasid kohe alguses ära, kes on nende arvates süüdi ja otsustasid sellele kogu protsessi rajada, mitte kuritegu ennast uurida,» nurises Thompson.

«Tegemist oli külmaverelise, kolme inimese ebainimliku hukkamisega, sealhulgas seitsmeaastase poisi, kes juhtus parajasti lihtsalt koolist tulema. Perekond on otsuse pärast väga kergendatud ja tänulik. See kohus ei too muidugi tagasi nende armastatuid, kuid ehk omamoodi sulgeb mõned haavad,» tõdes prokurör Anita Alvarez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles