Peeter Võsa saab diplomaatilise passi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige ja saatejuht Peeter Võsa.
Riigikogu liige ja saatejuht Peeter Võsa. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigikogu esimees Ene Ergma saatis välisministeeriumi taotluse anda keskerakondlasest riigikogu liikmele Peeter Võsale diplomaatiline pass.

Mai alguses taotleti diplomaatilist passi teisele keskerakondlasele Viktor Vassiljevile.


Eelmise aasta oktoobris kirjutas Postimees, et kümned riigikogulased on välisministeeriumilt taotlenud diplomaatilist passi, mis annab passi esitajale puutumatuse ja lihtsustab pääsu mõnesse riiki.
Välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lindi ütles toona, et eelmise aasta oktoobri seisuga oli diplomaatilisi passe taotlenud 39 riigikogulast.

Läbi aastate on riigikogu liikmed taotlenud diplomaatilist passi 338 korral.

Diplomaatilist passi kasutatakse ametikohustuste täitmisel ja teatud olukordades annab diplomaatiline pass selle esitajale ka puutumatuse. Ka on mõned riigid, kuhu diplomaatilise passiga on viisavaba pääs, näiteks Venemaa ja Kasahstan.

Peamiselt antakse diplomaatiline pass välja tööülesannete täitmiseks välisriigis. Seda kasutatakse piiriületusel või karjääridiplomaadi akrediteerimiseks välisriigis töötamiseks. Sügisel toonitas välisministeerium, et passi ei tohi kasutada näiteks erareiside kiirendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles