Politseinik: vargal on väga lihtne Toyota Land Cruiserit käivitada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialisti sõnul on Land Cruiserit kerge käivitada ka vargal.
Spetsialisti sõnul on Land Cruiserit kerge käivitada ka vargal. Foto: Harli Uljas

Põhja politseiprefektuuri varavastaste kuritegude talituse juhi, vanemkomissar Toomas Jervsoni sõnul on üks auto, mida vargal lihtne võtta, Toyota Land Cruiser.


«Väga nõrga tehasepoolse käivitamisvastase tõkkega sõiduk on aga Toyota Land Cruiser, kuna tootja ei ole juba aastaid muutnud ega uuendanud selle vargusevastaseid seadmeid,» räägib Jervson, vahendab aripaev.ee.

Komissari sõnul on igal autoomanikul võimalik oma sõidukile mõnes usaldusväärses firmas paigaldada täiendav ärandamisvastane süsteem (nö «immo»), mis tähendab umbes 4000- kroonist investeeringut, kuid on üsna heaks garantiiks, et auto jääb alles. «Lisaks soovitan hoolitseda selle eest, et seadme tootja logo ei oleks auto pealt kuskilt nähtav, kuid selle olemasolust peaks märku andma punase tulukese plinkimine. Kogemus näitab, et nähes seda punast tulukest kaob autovarga huvi üsna kiiresti ja ta läheb otsima mõnd lihtsamat ohvrit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles