Briti kultuuri- ja spordiminister keeldub tagasi astumast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Hunt.
Jeremy Hunt. Foto: SCANPIX

Briti minister, kes juhib sel suvel olümpiamängude korraldamist, keeldub tagasi astumast hoolimata kriitikast väidetava koostöö pärast skandaalse meediamoguli Rupert Murdochi firmadega.

Kultuuri-, meedia- ja spordiministri Jeremy Hunti pressiesindaja ütles, et minister «heastab» oma seisukoha, kui ta ajakirjanduseetikat uuriva komisjoni ees tunnistusi annab.

Murdochi meediaettevõtte News International endisele juhile Rebekah Brooksile saadetud elektronkirjas küsis Hunti kantselei nõu häkkimisskandaaliga toime tulemiseks.

«See on täiesti vastuvõetamatu,» ütles Tööpartei asejuht Harriet Harman reedel usutluses BBC raadiole. «Kui palju asitõendeid (peaminister) David Cameronile veel vaja on, et näha, et see mees ei sobi kõrgesse riigiametisse?»

Murdochi konstserni News Corporation lobitöötaja Frederic Michel kirjutas Brooksile, et minister soovib, et tema firma «juhiks tema ja peaministri kätt» skandaalis seisukoha võtmisel ning et ta üritab avalikku uurimist ära hoida.

Lisaks vihjas see täpselt, et Hunt pisendab häkkimisskandaali mõju News Corporationi pakkumisele oma osaluse suurendamiseks satelliittelevisioonifirmas BSkyB.

Hunt on kinnitanud, et Michel oli ühenduses vaid tema erinõuniku Adam Smithiga, kes on juba tagasi astunud «sobimatu» suhtluse pärast Murdochi firmadega.

Pressiesindaja sõnul on Hunt veendunud, et ta tunnistus tõestab tema eetilist käitumist igas küsimuses.

News Corporationi juurdluse raames on vahistatud üle 40 inimese ning see on vallandanud ägedad arutelud poliitikute ja meedia tihedate sidemete üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles