Prantsusmaa meretagustes piirkondades käärib viha

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei arreteeris Kariibi meres asuvas Guadeloupes kümneid inimesi, kes avaldasid vägivaldseks kujunenud meeleavaldusel vastuseisu elukalliduse tõusu vastu.


Ametiühingute korraldatud meeleavaldusele järgnenud rahutuste käigus loopisid vägivaldselt meelestatud noored saare pealinnas Pointe-à-Pitre´s korrakaitsjaid kividega, rüüstasid poode, süütasid autosid ning blokeerisid liiklust. Politseinikud olid sunnitud protesti laiali ajamiseks kasutama pisargaasi, teatas BBC News.

Väidetavalt said mitmed meeleavaldajad kokkupõrgetes vigastada ning relvastatud meeleavaldajate ja politsei vahelises tulevahetuses suri üks inimene, vahendas AFP.

Euroopa Liidu koosseisu kuuluv Prantsusmaa meretagune departemag Guadeloupe koosneb viiest Väikeste-Antillide saarest, mille tavapärast elurütmi on 20. jaanuaril alanud üldstreik oluliselt häirinud.

Samuti Prantsusmaa koosseisu kuuluva naabersaare Martinique´i elanikud alustasid streiki mõnevõrra hiljem, kuid on sarnaselt Guadeloupe elanikega tulnud tänavatele, et nõuda kõrgemaid töötasusid, et tulla toime elukalliduse tõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles