Kanajev pole politseisse avaldust teinud

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadama konteineriterminal
Muuga sadama konteineriterminal Foto: Mihkel Maripuu

Oma firma Transiidikeskus ASi müügisoovi eitanud Anatoli Kanajev lubas Postimehe kätte sattunud müügipakkumuse osas politseile avalduse teha, ent pole seda siiani esitanud.

Postimees kirjutas nädal tagasi, et Kanajev on pakkunud oma firmat, mis muuseas haldab Muuga konteinerterminali Vene firmale Rail Garant müüa. Ärimees eitas seda ning lubas Postimehe valdusesse sattunud müügipakkumise osas politseile avalduse esitada, kuna viimasel pole aimugi, kust selline müügipakkumine tekkida võis.

Eile õhtul teatas Kanajevi suhtekorraldaja, et avaldust nädala jooksul veel esitaud pole.

Konfidentsiaalne müügipakkumine oli adresseeritud Vene päritolu Rail Garant Finance’i kaasomanikule Sergei Guštšinile. Tegemist on ettevõttega, mille Eestis registreeritud tütarfirma valis Tallinna Sadam hiljaaegu uue Muuga konteinerterminali käitajaks.

Sama lepingut tahtis saada ka Kanajev, kel on uue ehitatava terminali läheduses oma terminal, millega ta praegu monopoolset seisundit naudib. Kui leping oleks Kanajevile läinud, suurenenuks Transiidikeskusele kuuluva Muuga CT maht märkimisväärselt ning säilinuks ka turgu valitsev positsioon.

Ent nüüd, kui Rail Garant tuleval aastal uue terminali valmis saab, peab Kanajevi firma suure tüki koogist loovutama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles