Mänd: valitsus mõistab kriisi pooleaastases nihkes

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimehe Tarmo Männi sõnul on arusaamatu, miks eelarve kärpeid ei tehtud eelmisel aastal enne 2009. aasta riigieelarve vastu võtmist, mil oli teada uus majandusprognoos ja võimaliku puudujäägi suurus. 


«Kahjuks mõistab valitsus asja tõsidust pooleaastases nihkes, mille tagajärjel kannatab riik ja rahvas,» ütles Mänd.

Ta avaldas arvamust, et 8-miljardiline kärbe ei ole piisav, vaid lisada tuleks vähemasti 4-5 miljardit.

Riigikogu Rahvaliidu fraktsioon ei pea ka õigeks riigi lisaeelarve seaduse muutmise sidumist usaldushääletusega, kuna selliselt võetakse opositsioonil kaasarääkimise võimalus.

Rahvaliit teatas, et ei saa usaldada valitsust, mis esitas ebapiisava kärpekava, jättes koostamata pikaajalise majanduse elavdamise paketi.

Tema sõnul peaks valitsus sellise kavaga välja tulema ning hakkama tegema kriisi ületamiseks ka opositsiooniga koostööd.

«Eestimaa Rahvaliit peab kahetsusväärseks, et peaminister Andrus Ansip tegeleb püüdlikult süüdlase otsimisega selle asemel, et teha erakondade ülest koostööd,» teatas erakonna pressiesindaja Manuela Pihlap.

Peaminister eksitab tema hinnangul avalikkust väites, et Rahvaliit oli riigile reservide kogumise vastu ning soovis võtta laenu jooksvateks kulutusteks.

Pihlap väitis, et Rahvaliit on alati seisnud selle eest, et headel aegadel kasvatataks reserve, ning et laenu võtmist on erakond pidanud vajalikuks vaid suurte investeeringute tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles