Jõgeva õpilasi on haaranud vanapaberi kogumise tuhin

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapaberi konteiner.
Vanapaberi konteiner. Foto: Henn Soodla

Jõgeva linnast on raske leida mõnda vana ajalehte, kasutatud töövihikut, täissoditud paberilehte või vedelema jäänud pappkasti, sest kõik need on ära viidud Jõgeva gümnaasiumi klassidevahelise vanapaberi kogumise võistlusele.

Nõukogude aega mäletavatele inimestele tuttava kampaaniaga on lapsed ja nende vanemad kogunud juba enam kui 20 tonni vanapaberit, ülehomme lõppeva võistluse peaauhind on klassiekskursioon Eestis ning teadmine, et ka vanapaber on väärtuslik, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kahe nädala eest alanud vanapaberi kogumise võistlus Jõgeva gümnaasiumis sai enne lõppu sisse sellise hoo, et kooli siseõuele vuras pidevalt autosid, mille pagasiruum või järelkäru oli täis ajalehti, ajakirju, raamatuid ja printeripabereid, naljahambad pidavat Jõgevat nimetama külmapealinna asemel juba vanapaberipealinnaks.

Gümnaasiumi direktor Taisto Liivandi ütles, et enam pole koolis mingeid probleeme käitumisega, sest kõik lapsed on vanapaberi aktsiooniga hõivatud.

Osaühing Eesti Vanapaber viib kokku kogutud enam kui 20 tonni vabapaberit Saksamaale, kus sellest saab näiteks hommikuhelveste paki papp, majapidamis või tualettpaber või salvrätik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles