EPA klubi uus omanik võttis aia puhtaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise EPA klubi hoov võeti puudest puhtaks.
Endise EPA klubi hoov võeti puudest puhtaks. Foto: Kristjan Teedema

Veski tänaval asuva endise EPA klubi uus omanik võttis vaadete puhastamiseks maja hoovi praktiliselt puudest puhtaks. Lõikusele eelnes dendroloogiline uuring ja linn väljastas raieloa rohkem kui paarikümnele puule.

Linna haljastus- ja puhastusteenistuse spetsialist-dendroloog Kaire Zimmer ütles, et Veski tänava kinnistule on maastikuarhitektuurifirma Artes Terrae teinud dendroloogilise uuringu, mille järgi oli enamik puid kahjustatud või nõrgestatud.

«Igat puud on hinnatud ja kirjeldatud ning vastavalt sellele sai antud ka linna poolt raieluba. See sai kooskõlastatud ka kultuuriväärtuste teenistusega ja selles suhtes on kõik korrektne,» ütles Zimmer, kes käis enne raiet ka ise puid vaatamas.

«Seal olid paljud puud hästi tihedalt kasvanud ja neil ei olnud välja kujunenud loomulikku võra,» lausus Zimmer. Kokku andis linn krundi omanikule loa 23 puu raiumiseks, millele lisandus veel keldri peale kasvanud vahtrate grupp.

Teiste hulgas võeti maha hõbekuusk ehk torkav kuusk, kuid ka sellel oli raieluba olemas. Zimmeri sõnul pole torkav kuusk väga väärtuslik liik. «Ta on kiiresti kasvav, kuid ainult lühiajaliselt dekoratiivne. Võra läheb kiiresti käest ära ja pole haruldus,» selgitas dendroloog, kelle väitel oli kuusk kunagi istutatud majaesisele vabale platsile, kuid ei sobinud sinna.

Linnavolikogu määruse järgi tuleb taotleda linnalt raieluba, kui puu diameeter on kännu kõrguselt vähemalt 15 cm ning puul on selgelt nähtav või määratav tüvi ja võra. Raieluba pole vaja taotleda viljapuude mahavõtmiseks.  

Endise EPA klubi ostis 701 100 euroga möödunud aasta lõpus Tartu veski üks omanikke Uno Lausing. Tartu Postimehel ei õnnestunud eile Uno Lausinguga kommentaariks ühendust saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles