Iseseisvuspäeva paraadil rivistatakse Narvas üles ohtralt sõjatehnikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal toimus kaitsejõudude paraad Pärnu keskväljakul.
Möödunud aastal toimus kaitsejõudude paraad Pärnu keskväljakul. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

24. veebruaril rivistatakse Narvas Peetri platsile paraadiks üles 11 kaitseväeasutuse üksused ning kaitseväe ja piirivalve orkestrid.

Paraadil osalevad Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli, Staabi- ja sidepataljoni, Vahipataljoni, Kuperjanovi jalaväepataljoni, Viru jalaväepataljoni, Mereväe, Piirivalveameti, Kaitseliidu, Scoutspataljoni, Õhutõrjepataljoni ja Suurtükipataljoni üksused ning kaitseväe ja piirivalve orkestrid. Õhuvägi ja Kaitseväe Võru Lahingukool on esindatud liputoimkondadega.

Scoutspataljoni jalaväekompanii osaleb paraadil 16 PASI-soomukil.

Suurtükipataljon näitab 122-mm haubitsate ja 155-mm haubitsate patareid.

Õhutõrjepataljon on paraadil esindatud 23-mm õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketikompleksi MISTRAL patareiga. Viru jalaväepataljonil osaleb paraadil lisaks jalaväekompaniile tankitõrjeraketisüsteemidega MAPATS ja MILAN.

Kuperjanovi jalaväepataljonist on paraadil lisaks jalaväekompaniile 120-mm miinipildujate patarei. Kaitseliit on esindatud lisaks jalaväeüksusele veel 81-mm miinipildujate patareiga.

Paraadväljakule Peetri platsil on üles rivistatud 755 kaitseväelast, kaitseliitlast ja piirivalvurit. Üksuste rivistamine Peetri platsile ja Malmi tänavale algab kell 10.

Pärast paraadi on kuni kella 14-ni kaitseväe relvastus ja tehnika välja pandud kõigile huvilistele vaatamiseks Narvas Geneva kultuurikeskuse esisel parkimisplatsil.

Paraadil osalevad üksused saabuvad Narva päev varem, 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles