Haabu: Viksi karjääri haletsusväärne lõpp on kolleegidele mõistatus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigo Haabu.
Raigo Haabu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori asetäitja Raigo Haabu sõnul on kolleegidele mõistatus, miks lõppes kriminaalpolitseinik Maksim Viksi pikaajaline karjäär altkäemaksu võtmises kahtlustatuna.

«Eks ole ka teistele kolleegidele paras mõistatus. Me ei saa ju kunagi öelda, et 20 aastat politsei teenistuses olnud ametnik on olnud algusest peale n-ö mädamuna, ma loodan, et mingil hetkel annab sellele selgituse ja vastuse ka käimasolev kohtueelne menetlus, millal tekkis murdumine ja ametnik asus halvale teele,» sõnas Haabu Vikerraadio saates «Uudis+», vahendab ERR Uudised.

Küsimusele, miks PPA sisekontroll Viksi juhtumile jälile ei jõudnud, vastas politsei asejuht, et politsei- ja piirivalveametis töötab umbes 6500 ametnikku ning sisekontroll on üsna väikse mahuga üksus, mistõttu selle käed ei ulatu igale poole.

«Antakse hinnangud, muudetakse taktikat ja vaadatakse kindlasti üksteisele otsa, kas on jäänud midagi märkamata,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles