Prantsusmaa lubas Guadeloupe mässajatele palgatõusu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Guadeloupe keskuses Pointe-à-Pitre´s.
Rahutused Guadeloupe keskuses Pointe-à-Pitre´s. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa peaminister François Fillon lubas Guadeloupes elukalliduse tõusu pärast streikivatele inimestele palgatõusu.

Fillon ütles täna hommikul raadiojaamale RTL, et valitsusametnikud on koostanud ettepaneku, mis näeb ette alampalga tõstmist 200 euroni. Tema sõnul vajab kava veel tema heakskiitu, misjärel esitatakse see Guadeloupe tööandjatele ja ametiühingutele, kirjutas Le Figaro.

Kariibi meres asuvas Prantsusmaa meretaguses piirkonnas algas kuu aja eest üldstreik, mis kujunes vägivaldseteks rahutusteks ja on nõudnud ka ühe inimelu.

Ööl vastu tänast ründasid mässajad linnavalitsust ja tulistasid julgeolekujõudusid ja tuletõrjujaid tulirelvadest. Tulevahetuses sai viga sai kuus inimest.

Kohalike võimude sõnul on populaarse turismisihtkoha kõige rahutumad piirkonnad saare keskus Pointe-à-Pitre ja sellest viie kilomeetri kaugusel asuv Gosier, kus politseinikke tulistati kolmapäeva öösel jahirelvadest. Sainte-Roses visati sisse linnavalitsuse aknad ja rüüstati poode.

Julgeolekujõud vahistasid öösel 33 isikut, neist 22 Pointe-à-Pitres. Tuletõrjujad said öö jooksul kokku 28 väljakutset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles