Ministrid ja kaitseväe juhataja sõitsid NATO tippkohtumisele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip koos delegatsiooniga suundus täna NATO tippkohtumisele Chicagos.

20.-21. mail toimuval Chicago tippkohtumisel arutavad NATO riikide valitusjuhid ja riigipead Afganistani missiooni tulevikuküsimusi, liitlastevahelise koostöö tugevdamist ning võimearendamise küsimusi julgeoleku tagamisel ja uutele ohtudele vastu seismisel.

Eesti delegatsiooni juhib Chicago tippkohtumisel peaminister, teda saadavad välisminister Urmas Paet, kaitseminister Urmas Reinsalu ja kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras.

Tippkohtumisel annavad riigipead ja valitsusjuhid hinnangu NATO heidutus- ja kaitsevõimele ning kinnitavad kaitsepaketi. Viimases on kaardistatud alliansi võimearenduse prioriteedid ning liikmesriikide vahelise tihedama koostöö võimalused, mis on olulised alliansi julgeoleku tagamiseks järgneva kümne aasta jooksul.

Afganistani teemalisel arutelul käsitletakse NATO rolli muutumist seoses julgeolekuvastutuse üleandmisega Afganistani julgeolekujõududele. Samuti on kõne all rahvusvahelise kogukonna toetus Afganistanile peale 2014. aastat, mis aitab tagada Afganistani julgeolekujõudude jätkusuutlikkuse.

Tippkohtumisel kinnitatakse NATO strateegiline plaan Afganistani jaoks ja võetakse vastu ühisdeklaratsioon, mis raamistab eesmärgid kuni julgeolekuvastutuse üleandmiseni ning pärast 2014.aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles