TULE-programmist pudenevad kaunis paljud

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikool valmistub viimaseks eksmatrikuleeritud tudengite tagasivõtmiseks, seni vastu võetud enam kui neljasajast üliõpilasest on otsustanud ülikooli taas pooleli jätta juba ligi 13 protsenti.

Avaldusi 34 viimasele vabale õppekohale võtab Tartu Ülikool vastu 11. juunini. Haridus- ja teadusministeeriumi programm TULE on õpingud katkestanuid tagasi ülikooli meelitanud 2010. aasta sügisest.

Veel kolme nädala kestel saab kandideerida bakalaureuse- ja magistriõppesse hariduse ning loodus- ja täppisteaduste erialadel, rakenduskõrghariduse õppesse turismi- ja hotelliettevõtluse, ettevõtluse ja projektijuhtimise ning sotsiaaltöö korralduse erialal ning erialadel, mida õpetatakse TÜ kolledžites.

TÜ õppekorralduse peaspetsialist Ülle Hendrikson nentis, et rohkem vastuvõtte pole plaanis, sest Euroopa Sotsiaalfondi eraldatud raha saab otsa ja ülikooli teaduskondades pole huvi TULEga pikemalt jätkata.

Hendrikson selgitas, et ühelt poolt tähendab eksmatrikuleeritud tudengite tagasivõtt ja nendega tegelemine teaduskondadele lisatööd, teiseks on ikkagi kahetsusväärselt palju neid, kes justkui avaldavad soovi end uuesti kokku võtta, kuid ometi vannuvad peagi õppetööle alla.

TULE-programmiga on seni Tartu Ülikooli ennistatud 426 tudengit, neist uuesti välja visatud 54. Hendrikson avaldas usku, et järele on jäänud enim motiveeritud.

Programm TULE

• Haridus- ja teadusministeeriumi programm TULE («Tule uuesti, lõpeta edukalt») on 2010. aasta sügisest kutsunud 14 Eesti kõrgkoolis õpinguid jätkama neid, kes jätsid kooli pooleli aastail 2003–2009.

• 11. juunini ootab TÜ viimast korda avaldusi 34 vabale õppekohale.

Allikas: Tartu Ülikool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles