Galerii: muuseumiöö Maarjamäe lossis

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub taas üle-eestiline muuseumiöö ning sajad muuseumid ja mäluasutused avavad uksed tasuta külastuseks kell 18–23 ja kauemgi.

Eesti Muuseumiühingu eestvõtmisel toimuv muuseumiöö on pühendatud saja-aastasele Eesti Filmile, samuti 35. korda peetavale rahvusvahelisele muuseumipäevale ning Rahvusvahelise Muuseumide Nõukogu (ICOM) Eesti Rahvuskomitee 20. aastapäevale.

Tallinnas Maarjamäe lossis on Eesti Filmimuuseum, kus sai näha näituseid «Iseolemise tahe. 90 aastat Eesti Vabariiki», «Kukruse kaunitar ja tema kaasaegsed. Eesti rikkalikem kalmistu muinas- ja keskaja piirilt» ning «Poriveski kõrts».

Muuseumiöö erinäitused on «Eile kinodes. Plakateid Eesti kinorepertuaarist» ja filmimuuseumi väikenäitus «Kaadris on asju!»

Muuseumiöö eriprogrammi «Öös on kino!» raames sai näha Eesti nukufilmi rajaja Elbert Tuganovi filmi «Žanri sünd» (1967) ning kuulata Tallinna kammerorkestri kontserti «Filmis on muusikat!», mida dirigeeris Eri Klas.

Kinosaalis nägi kaadreid Eesti Filmiarhiivi varasalvest: ekraanile tulid Eesti esimene täispikk rahvusvaheline koostööfilm «Kire lained» (Vladimir Gaidarov, 1930) ning non-stop filmiprogramm «Eesti esimesed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles