Tsipi Livni äärmuslastega valitsusse ei lähe

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli praeguse valitsuse välisminister ja paremtsentristliku võimuerakonna Kadima uus liider Tzipi Livni välistas võimaluse liituda Likudi parempoolse koalitsiooniga, kui see peaks tekkima, eelistades pigem opositsiooni jäämist.


Livni kommenteeris olukorda nii pärast seda, kui eelmise nädala valimistel hea tulemuse saanud marurahvuslik Avigdor Lieberman teatas oma toetusest ekspeaminister Benjamin Netanyahule, kes on Likudi liider, vahendas AFP.

Lieberman kutsus samas looma laiapõhjalist valitsust, kuhu kuuluks ka Kadima ning tema enda juhitav Yisrael Beitenu partei.

«Täna on loodud alus paremäärmuslikule koalitsioonile Netanyahu juhtimisel,» tõdes aga Livni oma parteiliikmetega kohtudes. «Meid ei ole valitus selleks, et anda legitiimsust ekstreemsele parempoolsele valitsusele ning suundume opositsiooni,» kinnitas ta.

Kadima võitis viimastel valimistel küll ühe koha Likudist rohkem, kuid kuna Netanyahul on suurem võimalus parlamendis enamuse toetuse saamiseks, siis esitab president Shimon Peres vaatlejate hinnangul peaministrikandidaadiks just tema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles