Nõmme elanikud peavad õigeks linnaosade säilitamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme jaamahoone
Nõmme jaamahoone Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nõmme Tee Selts ja Nõmme Heakorra Selts viisid Nõmme linnaosas kodanikualgatuse korras läbi kavandatava haldusreformi teemalise alternatiivse küsitluse.


Nõmme Tee Seltsi esimehe Helle Vilu sõnul jaotati 511 küsitluslehte hajusalt üle Nõmme juhuslikesse majapidamistesse. Lehel oli vaid üks küsimus: «Kas Te peate õigeks, et Tallinnas säiliksid linnaosad?»

«Mõne päevaga saabusid tagasi umbes pooled küsitluslehed koos vastustega. 97 protsenti vastajatest pidas õigeks linnaosade säilitamist ja vastas jaatavalt,» rääkis Vilu.

Ta lisas, et kümmekond vastajat pidasid õigeks Nõmme kunagise iseseisvuse taastamist, kuigi seda polnud küsitudki. Linnaosade säilimise vastu olid neli vastust ehk kaks protsenti vastajatest ning oma arvamus puudus ühel protsendil vastajatest.

«Seega on nõmmekate suhtumine väga selge. Kindlasti kalduvad sinnakanti ka teiste miljööväärtuslike ja eramajadega aedlinnade elanike soovid, kus on tunnetatud lähemal oleva võimu ja omas piirkonnas elavate inimeste otsuste enamat pädevust ja tuge linnaosa eripära säilitamisele,» nentis Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles