Laagna lasteaia kasvataja sai töövaidluskomisjonis õiguse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaia redelil hukkus mullu novembris 3-aastane laps.
Laagna Rukkilille lasteaia redelil hukkus mullu novembris 3-aastane laps. Foto: Priit Simson

Laagna lasteaia kasvataja, kelle väike hoolealune ronimispuul hukkus, vaidlustas oma vallandamise ning sai töövaidluskomisjonis osaliselt õiguse.

«Lasteaia direktor vabastas õpetaja V.V töölt usalduse kaotuse tõttu hoolekogu pöördumise alusel. Usalduse kaotuse põhjuseks olid lisaks juhtunud õnnetusele ka varasemad rikkumised,» ütles Tallinna haridusameti peaspetsialist Leini Jürisaar.

Lasteaiaõpetaja avaldus laekus töövaidluskomisjoni 12. aprillil ning töövaidluskomisjoni istung toimus 9. mail, ütles tööinspektsiooni pressiesindaja Evelin Kivimaa. Otsus langetati pärast mõlema osapoole ärakuulamist.

Töövaidluskomisjon rahuldas kasvataja avalduse osaliselt, jättes rahuldamata nõude kohustada Tallinna Lasteaeda Laagna Rukkilill töölepingut edasi täitma ning mõistes lasteaialt tema kasuks välja hüvitise summas 1813,50 eurot.

«Lasteaiale tõi õpetaja töölt vabastamine positiivsena kaasa asjaolu, et kui tema puhkusel viibimise ajal said rühmas töötada vaid asendusõpetajad, siis nüüd oli võimalik tööle võtta põhikohaga õpetaja,» lisas Jürisaar.

«Tallinna Haridusameti hinnangul ei olnud õpetaja vabastamise otsus kindlasti ebaseaduslik. Töövaidluskomisjon leidis, et lasteaia hoolekogu ei saa käsitleda kolmanda osapoolena,» ütles Jürisaar. Ta lisas, et otsust siiski vaidlustama ei hakata ning soovitatakse lasteaia direktoril toimida vastavalt töövaidluskomisjoni otsusele. Seega õpetajat tööle ei ennistata ning ta saab määratud kompensatsiooni.

Ta täpsustas, et õpetaja toetuseks avaldas vallandamise vastu protesti 24-st Meelespea rühma lapsevanemast 12, mitte 20, nagu seni on meedias kirjutatud. Paljud lapsevanemad oli aga konkreetselt õpetaja naasmise vastu.

Töövaidluskomisjoni otsus jõustub, kui töötaja või tööandja ei ole otsuse vaidlustamiseks esitanud hagiavaldust maakohtusse ühe kuu jooksul pärast otsuse kättesaamist.

Traagiline õnnetus juhtus mullu novembris, kui kolmeaastane laps jäi kaelapidi raudredelipulkade vahele rippuma ning lämbus. Rühma kasvataja saadeti pärast juhtunut palgata puhkusele ning märtsis vallandas linna määratud lasteaia juhataja kohusetäitja Merike Plutus ta töölt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles