President Putin kinnitas uue valitsuse koosseisu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas Dmitri Medvedevi juhitava valitsuse koosseisu, milles ligi kolmandik on uued näod.

Valitsusjuht Medvedev saab omale kuus asetäitjat, lisaks jätkab esimese asepeaministrina Igor Šuvalov.

Tavalised kuus asepeaministrit on uute valitsusliikmetena Arkadi Dvorkovitš ja Olga Golodets. Lisaks säilitasid oma koha Dmitri Kozak, Vladislav Surkov, Dmitri Rogozin ja Aleksandr Hloponin.

Rašid Nurgalijevi asemel sai uueks siseministriks Vladimir Kolokoltsev, kes varem töötas Moskva politseijuhina. Kultuuriministri ametikoha sai Vladimir Medinski (riigiduumasaadik Ühtse Venemaa ridadest) ja haridusministriks nimetati Dmitri Livanov.

Energeetikaministriks sai varem rahandusministri asetäitjana töötanud Aleksandr Novak, kes vahetas välja Sergei Šmatko. Tööstusministriks nimetati Deniss Manturov.

Välisministrina jätkab Sergei Lavrov, kaitseministrina Anatoli Serdjukov, spordiministrina Vitali Mutko, justiitsministrina Aleksandr Konovalov ning rahandusministrina Anton Siluanov.

Majandusarenguministriks nimetati Andrei Beloussov, kes eelmises valitsuses oli ministri Elvira Nabiullina asetäitja.

Senine tervishoiu- ja sotsiaalarengu ministeerium jagati kaheks: tööministeeriumi hakkab juhtima Maksim Topilin ja tervisekaitseministeeriumi Veronika Skvortsova.

Transpordiministriks sai Maksim Sokolov, põllumajandusministeeriumi hakkab juhtima Nikolai Fjodorov ja regionaalarengu ministeeriumi Oleg Govorun.

Uut Kaug-Ida arenguministeeriumi hakkab juhtima Viktor Išajev.

Sideministeeriumi asub juhtima Igor Štšegolev, loodusvarade ja ökoloogia ministeeriumi hakkab juhtima Sergei Donskoi. Uueks eriolukordade ministriks sai Vladimir Putškov.

Mihhail Abõzov nimetati ministriks, kelle tegevusvaldkond on sidemete hoidmine avatud valitsusega.

Peaminister Dmitri Medvedev esitas presidendile ettepanekud valitsuse uue koosseisu kohta 15. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles