Priitahtlik pritsimees: varsti oleme tõsises hädas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaberneeme vabatahtlikud tuletõrjujad
Vasakult: Rait Killandi ja Tiit Suuder  ees ja Jaan Sepp taga voolikuga.
Kaberneeme vabatahtlikud tuletõrjujad Vasakult: Rait Killandi ja Tiit Suuder ees ja Jaan Sepp taga voolikuga. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Enamik vabatahtlike päästetehnikast on nõukogude ajast ja see ei ole eriti heas korras, ütles Eesti Priitahtlike Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi.

Vabatahtlike tuletõrjeautod on valmistatud umbes 1980ndate algupoolel ja keskpaiku ning uut tehnikat pole juurde tulemas, vahendab ERR uudised Killandi esinemist hommikusaates «Terevisioon».

«Täna me oleme enam-vähem varustatud ja need autod liiguvad, aga kolme-nelja aasta pärast me oleme tõsises hädas,» tõdes Killandi.

Killandi rõhutas samas, et vabatahtlikud on optismistid ja neil on kuldsed käed, samuti on autod hästi hoitud.

Vabatahtlike päästjate peamiste motivaatoritena nimetas Killandi tahet kaitsta peret ja vara, samuti riigi suutmatust koduküla kaitsmisel tulekahju eest, olulistes motivaatoriks on ka hea seltskond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles