Renault: Alpine taassünd on võimalik

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav foto uuest Renault Alpine'st.
Väidetav foto uuest Renault Alpine'st. Foto: carspotting.de

Kaks aastat tagasi alanud jutud kunagise rallilegendi Alpine-i taassünnist võivad lõpliku kinnituse saada mõne päeva pärast, kui Renault 24. mail algava Monaco Grand Prix’ raames uut kontseptautot esitleb, kirjutab Whatcar?.

Renault disainijuht Laurens van den Acker on varem teatanud firma soovist tähistada 1971. ja 1973. aastal Monte Carlo ralli kolmikvõidu võtnud Alpine A110 viiekümnendat sünnipäeva uue kontsepti esitlemisega.

Internetti jõudnud – väidetavalt lekkinud – üsna udune pilt näitab kavandatava sõiduki suurt sarnasust ideeautoga DeZir, mistõttu pole isegi võimatu, et «foto» on tekitatud mõne pilditöötlusprogrammi abiga.

Tunduvalt kindlam on Renault plaan kasutada võidusõiduauto Mégane Trophy kandmikku ning V6-keskmootorit, mis arendaks 400 hobujõudu ja 420 Nm. Firma turundusjuht Stephen Norman teatas Genfi autonäitusel, et Renault teeb kõik endast oleneva Alpine-i seeriatootmise käivitamiseks. Kui tasuvusarvutused annavad positiivse tulemuse, võib uus sõiduk tootmisküpseks saada 30 kuuga. Suurema osa konstrueerimistööst teeks Renault «kiirete autode osakond» Renaultsport, kuid autot hakataks müüma Alpine-i märgi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles