Seppik ja Reinsalu surusid teineteisel kätt

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn kaardil
Tallinn kaardil Foto: kaart.postimees.ee

Riigikogu liikmed Urmas Reinsalu (IRL) ja Ain Seppik (Keskerakond) surusid küll telesaates teineteisel kätt, kuid suur vastasseis riigikogu ja Tallinna volikogu vahel jääb sellele vaatamata püsima.

Reinsalu rääkis ETV saates «Terevisioon», et juhtum on parlamendi tasemel ammendatud ja nüüd peab järgnema õigusaktide - linnavolikogu määruste ja seaduste - tõlgendamine, ta toonitas, et seda tuleks teha kiiresti, et kohalike omavalitsuste valimised Tallinnas ikka toimuda saaksid, vahendas ERR Uudised.

«Minu jaoks on küsimus selles, kas valimisreegleid võimaldatakse manipuleerivalt muuta enne valimisi või mitte ja kas seaduste järgi leiab aset valimiste läbiviimine,» rääkis Reinsalu, parlament peab aga tema sõnul praegu keskenduma peaküsimusele, milleks on majanduskriis. 

Seppik nentis samuti, et valimisseadused tekitavad alati emotsioone ja mitmetimõistmist.

«Võib-olla oleks siin tõesti olnud õigem siiski see tee, et enne oleks läbi räägitud need asjad ka opositsiooniga,» rääkis Seppik.

«Siis oleks see kõik ära jäänud, aga täna on tõepoolest praegu selline seis, kus nüüd on presidendi kord öelda, kas ta kuulutab selle seaduse üldse välja. Ma loodan väga, et president seda ei tee,» selgitas Seppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles