MTÜ Eesti Interneti Kogukond: Eesti on internetiõiguse osas tagurlik

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Turk.
Karmen Turk. Foto: Peeter Langovits

Eile toimunud Eesti interneti konverentsil ütles tunnustatud internetiõiguse spetsialist Karmen Turk, et kohtulahendite järgi otsustades tsenseerib Eesti internetti Euroopast innukamalt.


MTÜ Eesti Interneti Kogukond korraldas eile koostöös rahvusvahelise Internet Societyga konverentsi, kus murepunktidena käsitleti internetitsensuuri ja internetiõiguse arengut. «Euroopa Kohtu viimaste aastate kohtulahendid näitavad, et portaale ei kohustata otseseks tsensuuriks. Meil näitas Leedo versus Delfi kohtuasi, et kohus võib sundida karmimaks tsensuuriks,» selgitas Turk.

Turki sõnul on viimasel ajal Euroopa Kohtu lahendites domineerinud mõtteviis, et kommentaari eest peab vastutama selle postitaja ise, mitte kanal, mille vahendusel kommentaar avaldati. Delfi-Leedo kohtuasja lahend on praegu kaevatud Euroopa Inimõiguste kohtusse, kust lahend peaks tulema aastavahetusel.

Konverentsi jätkuna kogunevad täna 24. mail Eesti interneti asjatundjad, et luua Eesti Interneti Kogukonna põhjal rahvusvahelise Internet Society Eesti ametlik haruorganisatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles