Kloogarannas harjutatakse rannikureostuse likvideerimist

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaga määrdunud luiged 2006. aasta märtsis Tallinna lahes.
Naftaga määrdunud luiged 2006. aasta märtsis Tallinna lahes. Foto: Toomas Huik

Mitu ametkonda ning vabatahtlike ühendused harjutavad täna Harjumaal Kloogrannas
merereostusealasel ühisõppusel «Puhas meri 2012» naftareostuse kõrvaldamist rannikult.
 

Õppuse stsenaariumi kohaselt jõudis täna hommikul randa hinnanguliselt 10 tonni keskmise viskoossusega toornaftat. Naftareostus on liikunud prognoositust kiiremini, hommikul randa jõudnud naftale tuleb lisa kell 14.

Pääste- ning politsei-ja piirivalveamet paigaldavad koostöös ja ametiabi korras rannikuvette kalda kaitseks ja nafta kogumiseks või leviku piiramiseks 400 meetrit poome. Sobivatesse kohtadesse paigutatakse skimmerid ja kogutud nafta paigutamiseks kokku pandud mahutid.

Samuti kaasatakse vabatahtlikke Eestimaa Looduse Fondist või reservpäästerühmast nafta koristamiseks. Reostus veetakse kokku ning sündmuse lõppedes annab päästetööde juht ala üle keskkonnaametile. Õppus lõpeb on orienteeruvalt kell 15.

Õppusest võtavad osa Põhja päästekeskus, Lääne päästekeskus, Põhja prefektuur, politsei-ja piirivalveameti piirivalveosakonna mereoperatsioonide büroo, keskkonnaamet, keskkonnainspektsioon, Eestimaa Looduse Fond, Keila vald ja Vabatahtlik Reservpäästerühm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles