Volikogu opositsioon süüdistab Keskerakonda seaduserikkumistes

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri sõnul on Tallinnas võimul olev Keskerakond viimase kahe nädala jooksul nii sageli seadust rikkunud, et neid juhtumeid on võimatu kokku lugeda.


«Eile volikogus vastu võetud linnaosade likvideerimise otsus on selgelt


vastuolus Kohaliku omavalitsuse korralduse seadusega (KOKS). Seaduses on


must valgelt kirjas, et eelarveaasta jooksul ei tohi piirata linnaosa


valitsuse ja vanema volitusi ega vähendada neile eraldatud eelarvelisi


vahendeid. Põhimääruse muudatusega seda aga just tehakse,» väitis Holsmer.



Ta lisas, et linnavõim rikkus ka volikogu poolt kehtestatud linnaelanike küsitluste läbiviimise korda seda lihtsalt mitte järgides ning seetõttu ei kannata maksumaksja raha eest korraldatud küsitlus vähimatki kriitikat.

«Selle kõige tipuks sülitas volikogu esimees Toomas Vitsut eilsel volikogu istungil
volikogu kodukorrale ja muutis istungi tsirkuseks. Vitsut ajas vist sassi, kas ta juhatab Tallinna linnavolikogu istungit või Keskerakonna osakonna koosolekut,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees.

Kui eilse volikogu istungi hääletati linnaosade kaotamist sätestava eelnõu parandusettepanekuid, kurtsid paljud opositsiooni saadikud hääletamise liiga kiire tempo üle, mis ei andnud aega isegi parandusettepanekute pealkirju lugeda, rääkimata nende sisusse süvenemisest. Vitsut jättis opositsionääride teatel linnavolinike kaebused tähelepanuta või vastas neile ilkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles