Kultuuriminister andis üle lõimumisstipendiumid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriminister Rein Lang andis rahvusooper Estonia talveaias üle 2011. aasta lõimumisvaldkonna arendus- ja meediastipendiumid.

Kategoorias «Eestis elavate erinevate rahvuste kultuuride tutvustamine ja kultuuritraditsioonide säilitamine» sai arendusstipendiumi kuraator Aleksandra Murre näituse «Eesti ikoonikunst» ja sellega kaasas käinud kunstiajalooprogrammide eest Kadrioru kunstimuuseumis.

Kategoorias «Ühised kultuuritegevused ning sündmused» pälvisid arendusstipendiumi Jõhvi vallavalitsus vähemusrahvuste kultuurifestivali «Rahvuskultuuride loomepada» korraldamise eest ning Olga Kublitskaja MTÜst Narva Klubi Käsitöö niplispitsi õppepäevade korraldamise eest 2011. aastal Jõhvis toimunud käsitöölaadal «Viru nikerdaja» ja Narva muuseumis.

Kategoorias «Lõimumist toetavad noorte poolt ja noortele korraldatud ühistegevused»  sai stipendiumi MTÜ Noorte Omaalgatuse Toetamise Organisatsioon eri linnadest noortele mõeldud jalgrattamatka korraldamise eest Ida-Virus ja Jõgevamaal.

Peale selle anti üle kaks meediastipendiumi: Ilja Sundelevitš pälvis meediastipendiumi Raadio 4 saatesarja «Ühiskondlik leping» tegemise eest ning Igor Kotjuh ja P.I. Filimonov (Roman Fokin) said stipendiumi kaasaegsest eesti ja eestivene kirjandust käsitleva saatesarja «Sõnaline vitraaž» eest Raadio 4 programmis.

Kokku laekus konkursile 42 taotlust.

Arendusstipendiumi antakse välja alates 1999. aastast. Stipendiumi eesmärk on väärtustada lõimumisvaldkonna arendamist, sh innovaatilist ja mitmekülgset lähenemist eri rahvusest inimeste kultuurilise dialoogi ärgitamisel. Kaks meediastipendiumi antakse ajakirjanikule või meediaväljaandele kultuuridevahelise üksteisemõistmise ning sallivuse väärtustamise ja lõimumistemaatika kajastamise eest eesti- ja venekeelses meedias.

Arendusstipendiumi auhinnafond on 4600 eurot ning meediastipendiumide auhinnafond on 1400 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles