Palling: Kilk andis Meikarile valimiskuludeks raha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Palling.
Kalle Palling. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Reformierakondlase Kalle Pallingu väitel toetas Silver Meikarit 2007. aasta valimiskulude tasumisel ärimees Rein Kilk.

«Rein Kilk on mulle omavahelises vestluses kinnitanud, et tema on toetanud Silver Meikarit riigikogu valimistel 2007. aastal,» vahendab Reporter.ee Pallingu tänast avaldust.

«Võin ainult oletada, et kuna Silver on Tartust valitud riigikogu saadik, ta on väga aktiivne rongiliikluse eestseisja, siis seal võisid olla mingisugused seotud motiivid,» lisas Palling.

Ajakirjaniku küsimusele, kas ta pidas seotud motiivide all silmas seda, et Kilgile kuulub Tartu raudteejaam, vastas Palling: «Kui te nii ütlete.»

Rein Kilk ise viibib praegu Zürichis, kuid telefonivestluses ta Pallingu väiteid ümber ei lükanud ja lubas neid lähemalt kommenteerida järgmisel nädalal, kui naaseb Eestisse.

15 aastat Reformierakonda kuulunud Meikar tunnistas üleeilse Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009-2010 parteile 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul Kristen Michal ning raha vahendajaks oli Kalev Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles